Pinnen in een winkel, betalen via iDeal of een online bestelling plaatsen via AfterPay, we doen het allemaal! De elektronische betaalmethodes komen als paddenstoelen uit de grond en maken het betalen eenvoudig. Toch zitten er ook haken en ogen aan de huidige betaalmethodes.

Nadelen

Het pinnen van de boodschappen, het online bestellen van kleding door middel van iDeal en het automatisch afschrijven van rekeningen maken het moeilijk om uw uitgaven in de hand te houden. Het geld wordt afgeschreven van uw rekeningen, zonder dat u er erg in heeft.

Iedereen heeft wel eens uitgaven gedaan, waarvan men dacht dat deze een stuk lager waren dan de bedragen die er daadwerkelijk van de rekening afgeschreven waren. Het digitale betalen verhoogt het risico dat er te veel geld uitgegeven wordt en dat de bankrekening in de rode cijfers komt te staan.

De meest recente ontwikkelingen op het gebied van digitale betaalmethodes zijn diensten als AfterPay, Klarna of de mogelijkheid om te betalen op factuurbasis. De diensten hebben uiteraard voordelen, maar kunnen er tevens voor zorgen dat u producten of spullen besteld die u niet kunt betalen. Ook betalen in termijnen is een groot risico. De kosten lopen namelijk hoog op als u de lening niet tijdig terugbetaald.

De oplossing!

Het klinkt ouderwets, maar dat is het niet. Contant geld in uw portemonnee is de oplossing als u moeite heeft om uw uitgavenpatroon in de hand te houden.

Wanneer u uw portemonnee open doet ziet u direct hoeveel geld u nog kunt uitgeven, meer geld is er namelijk niet. U zult merken dat uw uitgavenpatroon hierdoor drastisch veranderd en dat u onnodige aankopen een tijdje uitstelt.

Hulp nodig bij jouw financiƫn? Wij helpen je graag!

Afspraak maken
Altijd bereikbaar om u te helpen

Contact ons