Budgetbeheer

Het kan zijn dat de financiële administratie even niet uw eerste prioriteit heeft. Hier kunnen verschillende uiteenlopende redenen aan ten grondslag liggen. Wanneer u zeker wilt zijn dat alle financiële zaken goed geregeld zijn, dan kunt u ervoor kiezen om uw inkomen (tijdelijk) door een van onze budgetbeheerders te laten beheren. Budgetbeheer wordt ook wel inkomensbeheer genoemd. Het doel van budgetbeheer is het creëren van een stabiele financiële situatie. 

Budgetbeheer in de praktijk

In de praktijk zien wij vaak dat een budgetbeheerder ongeveer dezelfde taken vervuld als een bewindvoerder. De budgetbeheerder betaalt alle vaste lasten en creëert weer orde in uw administratie. De betalingen worden verricht via een beheerrekening. Onze budgetbeheerders kunnen u tevens ondersteunen bij het aanvragen van een uitkering en toeslagen. Mocht u post ontvangen die betrekking heeft op uw administratie, dan kunt u deze stukken doorsturen naar uw budgetbeheerder.

Onze budgetbeheerders bieden tevens ondersteuning bij problematische schulden. Uw budgetbeheerder zal namens u contact opnemen met deurwaarders, incassobureaus en schuldeisers. Mocht de schuldenlast problematisch zijn, dan kan onze budgetbeheerder u begeleiden naar een schuldsaneringstraject. Tijdens dit traject zal uw budgetbeheerder de vaste lasten blijven betalen en waken over het vrij te laten bedrag. 

Bij budgetbeheer blijft u zelf eindverantwoordelijk voor de financiën, met de zekerheid dat er geen schulden ontstaan.

Tarieven budgetbeheer

De kosten voor budgetbeheer zijn niet wettelijk vastgesteld en verschillen dus beduidend per kantoor. Sommige gemeentes wijzen een vergoeding toe voor budgetbeheer, echter wisselt dit sterk per gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met uw gemeente voor meer informatie.

Bekijk onze tarieven

Betrouwbaarheid

Wij begrijpen dat het niet makkelijk is om uw financiële situatie uit handen te geven. Daarom vinden wij vertrouwen en transparantie erg belangrijk. Onze brede bereikbaarheid, persoonlijke aanpak en transparante werkwijze zorgt ervoor dat wij een betrouwbare dienstverlening aanbieden. U bent bij ons geen nummertje. 

Snel en accuraat schakelen

Wij hanteren bij Schikt Bewind geen wachttijden. Wij streven erna om binnen twee weken een afspraak met u te plannen. Schikt Bewind is gespecialiseerd in het executie- en beslagrecht. Daarnaast hebben wij alle juridische kennis is huis om uw belangen adequaat de behartigen. Hierdoor kunnen wij accuraat schakelen met schuldeisers en overige instanties. 

Goede bereikbaarheid

Schikt Bewind vindt het belangrijk dat u ons op verschillende manieren en tijdstippen kunt bereiken. Wij begrijpen dat u niet altijd bereikbaar bent tijdens kantooruren, daarom kunt u een (bel)afspraak maken in de avonduren. Daarnaast zijn wij bereikbaar via telefoon, e-mail, WhatsApp, Telegram en uiteraard per normale briefpost. 

Stappenplan

1. Aanmelden en intakegesprek

Het traject start met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt uw probleem of behoefte besproken. Samen zal er gekeken worden naar een passende oplossing in uw situatie. Uw persoonlijke situatie bepaalt wat het beste bij u past. Wij kijken niet alleen naar uw financiële situatie, maar ook naar uw sociale situatie.

2. Sluiten overeenkomst

Indien u vertrouwen heeft in de samenwerking en de medewerker van Schikt Bewind heeft tevens een positief gevoel, dan kan er een overeenkomst opgesteld worden. De overeenkomst wordt voor de duur van minimaal 1 jaar aangegaan.

3. Taken budgetbeheer

Uw budgetbeheerder stelt samen met u een persoonlijk budgetplan op. In dit plan komt een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Het doel is om de situatie te stabiliseren en orde te scheppen in uw financiën. Schikt Bewind zorgt voor tijdige betaling van uw vaste lasten, zorgt voor een reservering van overige periodieke betalingen en pakt samen met u betalingsachterstanden en schulden aan. Mocht er beslag liggen op uw inkomen, dan kunnen wij kijken of er rekening gehouden wordt met een correcte beslagvrije voet.

4. Einde budgetbeheer

Budgetbeheer wordt aangegaan voor een periode van minimaal 1 jaar. Indien er een stabiele situatie gecreëerd is, is het uiteraard de bedoeling dat u uw eigen financiën weer gaat beheren. Mocht het zo zijn dat dit traject langer dan 1 jaar in beslag neemt, dan zal de overeenkomst met uw goedvinden langer doorlopen.

Hulp nodig bij uw financiën? Wij helpen graag!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over budgetbeheer

Schikt Bewind streeft ernaar om zo spoedig mogelijk van start te gaan met budgetbeheer. Doorgaans zal het eerste gesprek plaatsvinden binnen een tijdsbestek van 1 tot 2 weken. De snelheid is uiteraard tevens afhankelijk van uw medewerking. De praktijk wijst uit dat het beheer normaliter start in de opvolgende maand na het eerste gesprek.
Budgetbeheer is geschikt voor iedereen, tenzij u onder bewind staat bij een bewindvoerder. Het is van belang dat u gemotiveerd bent om uw huidige situatie te veranderen. Bij gebrek aan motivatie is het voor ons onmogelijk om u op een goede manier te werken. Bij budgetbeheer streven wij naar een open, transparante en oprechte samenwerking.
Altijd bereikbaar om u te helpen

Contact ons