Budgetcoaching

Iedereen kent het gevoel wel eens een duwtje nodig te hebben in de goede richting. Wanneer u het overzicht kwijt bent in de financiën, kan het prettig zijn dat een buitenstaander hier eens voor u naar kijkt. U zou eens kunnen overwegen om een budgetcoach in te schakelen. Budgetcoaching is een beperkte vorm van budgetbeheer. U blijft zelf alle betalingen doen en blijft daarmee ook zelf verantwoordelijk voor uw administratie. Bij budgetcoaching krijgt u een budgetcoach toegewezen die samen met u kijkt naar uw financiële administratie. Met budgetcoaching leert u zelf weer orde op zaken te stellen, maar vooral orde op zaken te houden!

Budgetcoaching in de praktijk

Een budgetcoach maakt samen met u een huishoudbegroting die sluitend en kloppend is. De budgetcoach stelt, samen met u, een op maat gemaakt budgetplan op. Dit plan is volledig aangepast aan uw persoonlijke situatie. De budgetcoach helpt u inzicht te creëren in uw administratie en leert u een effectieve boekhouding op te stellen. De budgetcoach zal u voorzien van praktische tips die u in het dagelijkse leven kan gebruiken.

Mocht u problemen hebben met het stellen van prioriteiten of moeite hebben met het maken van keuzes, dan kan de budgetcoach hierin ondersteunen. Onze budgetcoaches hebben ervaring met schulden en betalingsachterstanden. Ook hierin kunnen wij u voorzien van advies. Samen zal er gekeken worden hoe de schuldenlast zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Tarieven voor budgetcoaching

De kosten voor het intakegesprek zijn € 250,00. Voor dit bedrag stellen wij een budgetplan op, maken wij eventueel een aflossingsschema van uw schulden, kijken wij of u de toeslagen ontvangt waar u recht op heeft, controleren wij uw kostenposten op mogelijke besparingen, maken wij een plan van aanpak en zullen wij de stukken met u bespreken.

Het lijkt een flink bedrag, maar zoals men weleens zegt gaan de kosten voor de baten uit. Het intakegesprek levert u uiteindelijk geld op doordat u geld kunt besparen, toeslagen ontvangt waar u eerder dacht geen recht op te hebben of het voorkomen van bijkomende kosten die u zou krijgen wanneer u geen contact opgenomen zou hebben met een schuldeiser.

Bekijk onze tarieven

Inzicht in uw administratie

Wij kijken samen met u naar uw administratie van de afgelopen maanden. We maken uw uitgaven overzichtelijk, waardoor u weet waar uw geld elke maand naar toe gaat.

Start met besparen

Nadat u inzicht heeft in uw inkomsten en uitgaven, gaan wij samen opzoek naar kosten waar u op kunt besparen. Denk hierbij aan energiekosten, zorgkosten en overige dagelijkse uitgaven.

Krijg waar u recht op heeft

Samen met u gaan we kijken of u krijgt waar op recht op heeft. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld recht heeft op zorg- en/of huurtoeslag, maar dacht dat u daarvoor niet in aanmerking zou komen.

Stappenplan

1. Aanmelding en intakegesprek.

Het traject start met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt uw probleem of behoefte besproken. Samen zal er gekeken worden naar een passende oplossing in uw situatie. Uw persoonlijke situatie bepaalt wat het beste bij u past. Wij kijken niet alleen naar uw financiële situatie, maar ook naar uw sociale situatie.

2. Opstellen budgetplan.

Nadat er een kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden, zal er een budgetplan opgesteld worden. In dit budgetplan worden uw inkomsten en uitgaven opgenomen. Tevens worden uw financiële doelen besproken in het plan en kijken we samen wat u nodig heeft om deze doelen te realiseren.

3. Bezuinigen en toeslagen.

Naar aanleiding van uw budgetplan wordt er gekeken of er posten zijn waarop u kunt bezuinigen. Tevens kijken wij of u krijgt waar u recht op heeft.

4. Bespreken budgetplan

Op basis van voorgenoemde stappen wordt een concreet plan van aanpak voor u gemaakt waarin uitgelegd staat hoe u extra geld kunt besparen voor uw doel(en), waar uw geld elke maand naar toe gaat en welke mogelijkheden er zijn voor u om uw doelen te bereiken.

Hulp nodig bij uw financiën? Wij helpen graag!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over budgetcoaching

Schikt Bewind streeft ernaar om zo spoedig mogelijk van start te gaan met budgetcoaching. Doorgaans zal het eerste gesprek plaatsvinden binnen een tijdsbestek van 1 tot 2 weken. De snelheid is uiteraard ook afhankelijk van uw medewerking.
Budgetcoaching is geschikt voor iedereen. Een frisse wind door uw administratie is nooit verkeerd. Wij werpen een kritische blik op uw administratie en kijken waar u op kunt besparen. Indien u schulden en/of betaalachterstanden heeft, is budgetbeheer hoogstwaarschijnlijk een betere oplossing voor u. Met budgetcoaching is het voor Schikt Bewind niet haalbaar om u de juiste hulp te bieden wanneer er sprake is van schulden en/of betaalachterstanden. Schikt Bewind wil de schuldeisers zo veel mogelijk garanderen dat de regelingen nagekomen kunnen worden en dat is niet mogelijk als wij zelf de betalingen niet kunnen uitvoeren. Schikt Bewind zal daarom geen regelingen afspreken met uw schuldeisers.
Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bij budgetcoaching kijken wij naar uw behoeftes. Samen met u zullen wij uw administratie inzichtelijk maken. Wij bespreken uw doelen en kunnen u hierna een indicatie geven over de duur van het traject. Dit kan variëren van twee tot ongeveer twaalf afspraken.
Altijd bereikbaar om u te helpen

Contact ons